header visual

Essent

Essent

Essent is een Nederlandse energiemaatschappij en levert stroom en gas aan particuliere en zakelijke klanten. Het bedrijf is opgericht in 1909. In 1999 kreeg het bedrijf de naam Essent. Dit was na het samenvoegen van EDON en de PNEM/Mega Groep. In 2009 werd het netwerkbedrijf afgesplitst van Essent. Zij gingen verder onder de naam Enexis. Essent werd dat jaar verkocht aan het Duitse RWE. In 2016 werd Essent verkocht aan Innogy en sinds 2020 is E.ON het moederbedrijf. Essent produceert, verhandelt en levert energie en helpt klanten bij het verduurzamen van huizen en gebouwen.

Energiebesparing diensten

Essent maakt het Nederlanders mogelijk om zelf energie op te wekken en energie te besparen. Door te investeren in energiebesparende producten zoals zonnepanelen, een cv-ketel, warmtepomp of isolatie. Zakelijke klanten regelen ook ledverlichting via Essent.

Essent servicepartners en energiedirect.nl

Essent is sinds 2002 eigenaar van energiedirect.nl. Ook heeft Essent verschillende bedrijven in bezit die energiebesparende producten aanbieden. Voor klanten is er de VerbruiksManager+ app. De app geeft inzicht in verbruik en helpt om energie te besparen.

Contact met Essent

De telefonische klantenservice bereikbaar op werkdagen tussen 08.00 en 18.00 uur via 0900-1550. Ook is het mogelijk contact op te nemen via Facebook of Twitter. Op de website draait ook een chatbot die je met je vragen helpt.

Dynamische energieprijzen met een slimme energiemeter

Wat is nou een slimme meter, wat zijn de voordelen van een slimme meter voor jou en voor de netbeheerder. Betaal ik nu meer of minder voor mijn energie als ik een slimme meter heb. Meer over slimme meters en dynamische energieprijzen in de video van Essent.

Laatste Essent nieuws

Voor het laatst bijgewerkt op: September 9, 2021